Lokal dokumentation og forvaltning af de levende resourcer GRDK
 
     
  PISUNA-net: søgbar databse med PISUNA naturressourcerådenes observationer og anbefalinger
Link: https://eloka-arctic.org/pisuna-net/
 

Fangere, fiskere og andre natur- og miljøinteresserede deltager i øjeblikket i et forsøgsprojekt for Selvstyret om forvaltning af de levende ressourcer. Projektet går ud på at etablere og afprøve lokalt forankret dokumentation og forvaltning af ressourcerne. Forsøget finder sted i udvalgte bygder
og byer fra Diskobugten og nordover Nordvestgrønland.

 

“Når vi mødes efter vore fangst- og fisketure, drøfter vi tit, hvad vi har set. Nogle arter bliver der færre af. Nogle arter er vendt tilbage, efter at de i lang tid har været borte. Og nogle arter er dukket op i større antal end tidligere…”

Lars Olsen, Akunnaaq.

 

“Udstrækningen af havisen ændrer sig. Det påvirker næsten alt her. På vore fangst- og fisketure ser vi mange fugle og sæler og andre dyr. Vi skriver ned hvad vi ser - og vi diskuterer, hvad det betyder. Vi håber vore observationer og vor viden kan hjælpe Selvstyret med at tage kloge beslutninger…”

Karl Tobiassen, Qaarsut.

 

“Fangerne og fiskerne ved rigtigt meget om, hvad der foregår. De bruger de levende ressourcer året rundt. Vi tror, at deres viden, hvis den bliver indsamlet systematisk, kan være en stor hjælp for forvaltningen af de levende ressourcer…”

Pâviârak Jakobsen, Konst. Fagchef, Aasiaat, Qaasuitsup Kommune.

 

Flere oplysninger kan findes her på hjemmesiden og i denne folder:

 

 

ENGRUS