Lokal dokumentation og forvaltning af de levende resourcer GRDK
Projektet
 

Departementet for Fiskeri og APN arbejder for at styrke involveringen af fangere, fiskere og andre miljøinteresserede i dokumentation og forvaltning af de levende ressourcer. Derfor har Departementet taget initiativ til udvikling af dette projekt.


Projektets mål er at optimere overvågningen af de levende ressourcer gennem styrket samarbejde mellem fangere/fiskere, forvaltere og forskere, og gennem øget involvering af lokale i overvågningen.


Projektet vil forsøgsvis etablere lokalt, fanger/fisker-baseret overvågning og forvaltning af ressourcerne i udvalgte grønlandske bygder. Projektet fører til:


1. En bedre dialog mellem fangere/fiskere, forvaltere og forskere,
2. En styrket lokal kapacitet til at overvåge ressourcer og til at forvalte disse ressourcer indenfor bæredygtige rammer,
3. En bedre tilpasning af ressourceudnyttelse i forhold til ændringer i bestandene, f. eks. som følge af klimaændringer.


Projektet gennemføres af lokale fangere, fiskere og andre naturinteresserede i de involverede bygder i samarbejde med bl.a. Qaasuitsup Kommune, APN, Departementet for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø, KNAPK, ICC og KANUKOKA. Projektet støttes økonomisk af Grønlands Regering.